Maku. Siitähän se kaikki lähtee.

Ripe Mikkola, Kotipizzan keittiömestari

“Mua vaan kiehtoo, miten makuparit saa toimimaan yhdessä.”

Näin toteaa Risto “Ripe” Mikkola, keittiömestari yli 30-vuoden kokemuksella luomuksensa, lohilankkupizzan äärellä. Huippukokkia innoitti pizzan luomisprosessissa mieleenpainuva kokemus Las Vegasin Caesar Palace -kasinon ravintolassa. Mikkola näki tarjoilijan vievän viereiseen pöytään annoksen, jota ei löytynyt listalta.

“Tarjoilija kertoi, että vain ne jotka tietävät, osaavat sitä tilata”, Mikkola kertoo.

”Sata dollaria juuri ja juuri riitti, koska siinä oli aitoa kaviaaria täytteenä.”

Ripe Mikkola

Kyseessä oli tuskin nyrkkiä suurempi pizza, jonka päältä löytyi uudessa lohilankkupizzassakin pääosassa olevaa kylmäsavulohta.

“Annos maksoi maltaita. Sata dollaria juuri ja juuri riitti, koska siinä oli aitoa kaviaaria täytteenä. Siitä se ajatus lähti ja olen aina halunnut toteuttaa pohjoismaiseen makuun sopivan version tuosta pizzasta,” muistelee Mikkola.

Lohilankku sai ruokalistallemme tullessaan heti uskollisen fanijoukon taakseen, mutta hamaan tappiin kestävää menestystarinaa ei tästä ihanasta pizzasta koskaan isoksi harmiksemme syntynyt. Vaikka maailma ei muutama vuosi sitten ollut valmis tälle merelliselle herkulle, niin kuka tietää, ehkä jonain päivänä tämä pizzalautasten väriläiskä tekee paluun!

Samankaltaista sisältöä

Lisää rapeaa sisältöä