Pitkän linjan pizzakonkari

Tässä juttusarjassa tutustutaan kotipizzalaisiin. Vuorossa on Porin Kotipizza-yrittäjä Jari Männistö.

Kotipizza on minulle kuin oma lapsi. Aloitin pizzan paistamisen Vaasassa vuonna 1983, Kotipizzan perustaja Rabbe Grönblomin silloisessa Pizzeria N.o 1 -ketjussa. En ole laskenut, kuinka monessa eri pizzeriassa olen ollut töissä, Kotipizzoja on tullut nähtyä ainakin toistakymmentä. Olin välillä hetken kiinteistöalalla, mutta autoin silloinkin kavereitani tekemällä toisinaan iltavuoroja heidän ravintoloissaan.

Jari Männistö johtaa kahta Kotipizza-ravintolaa Porissa. Kuva: Sari Männistö.

Pizza-ala on ensimmäisestä työpäivästä lähtien ollut minulle se oma juttu. Aikoinaan armeijasta päästyäni en ensin tiennyt, mitä ryhtyisin tekemään. Minulla oli kokin koulutus, mutta en halunnut suljettuun, kuumaan keittiöön. Tämä on täysi vastakohta sellaiselle, koska pizzamme tehdään asiakkaiden silmien alla.

Joskus huomaan, että asiakkaat tarkkailevat, kun heitän pizzataikinaa ilmaan. Silloin saatan leipoa taikinan tarkoituksella sellaiseksi, että saan heitellä sitä enemmän.

Tämän työn suola on asiakkaiden kohtaaminen. Nautin myös kiireestä ja sen tuomasta kovasta paineesta, kun työssä saa kurotella kohti omia rajojaan. Yrittäjyys on kasvattanut minua valtavasti. Alussa, kun henkilökuntaa tuli lisää, minun oli vaikea päästää irti omista mielipiteistäni ja sisäistää, että kaikkien ei tarvitse toimia samalla tavalla. Sitten tajusin, että lopputulos ratkaisee. 

Aloitin yrittäjänä Porissa vuonna 2017. Uudella paikkakunnalla yrittäjän pitää tehdä paljon työtä ravintolan näkyvyyden ja tunnettuuden eteen. Katsoa, miten paikkakunnalla eletään, ja sovittaa se omaan työhön, jotta saa asiakkaiden luottamuksen. Pohjalainen huumori sai jäädä, kun olin ollut joitakin kuukausia Porissa. Maassa maan tavalla. 

Kotipizza on minulle kuin oma lapsi.

Jari Männistö

Neljän vuoden ajan johdin kahta ravintolaa, joista toinen oli Porissa ja toinen Vaasassa. Nyt minulla on jälleen kaksi Kotipizzaa, molemmat Porissa. Uusi paikka avattiin Eteläkauppatorin laidalle lokakuun alussa ja se hakee vielä tunnettuuttaan. Puuvillan kauppakeskuksessa oleva ravintolani ei menesty ihan samalla tavalla kuin yleensä, koska koronatilanne on vähentänyt kauppakeskuksen kävijämääriä. 

Kahden ravintolan pyörittäminen on ollut tavoitteeni ja tuntuu hyvältä, että se on toteutunut. Ura pizzan parissa on ollut kaiken kaikkiaan ihana matka. Kun terveyttä vaan piisaa, jatkan mielelläni vielä pitkään.

Samankaltaista sisältöä

Lisää rapeaa sisältöä