Chiliä, seitania, liikennevaloja – Kotipizza by Kotijoukot voittajapizza on selvinnyt

Mitä saadaan, kun yhdistetään intohimoinen pizzakansa ja täydellinen pizzaresepti? Räjähtävä määrä, eli 1 500 reseptiehdotusta postilaatikkoon ja yhtä monta tarinaa pizzojen taustalle. Saimme muun muassa kuulla, että Ode haluaa laittaa hernekeittoa pizzansa päälle ja Rami raejuustoa. Tarinat reseptien taustalla olivat toinen toistaan hauskempia, hellyttävämpi ja herkullisempia. Mutta kuka vei lopullisen voiton Kotipizza by Kotijoukot -kisassa, ja kenen suunnittelema pizza päätyi voittajan omaan Kotipizza-ravintolaan myyntiin?

Esko ja Hörzin Zörzi

Kysyessämme pizzakansalta täydellistä pizzareseptiä, meinasi postilaatikkomme tulvia yli äyräiden. Johtopäätöksemme oli, että Suomen suurin ja kaunein pizzapoppoo, Kotipizzan Kotijoukot, on varsinainen luovuuden lähde, eikä kanta-asiakkaidemme mielikuvitukselle ole rajaa edes reseptiikassa. Kisan finaaliin valittiin viisi kilpailijaa, jotka olivat loihtineet upean reseptin ja kertoneet mielenkiintoisen tarinan reseptinsä takaa.

Finalistit pääsivät valmistamaan reseptinsä mukaiset pizzansa Kotipizzan tuotekehityskeittiöllä Helsingin Kalasatamassa. Pizzojen valmistamiseen ja makuparien maailmaan finalisteja opasti Kotipizzan keittiömestari Ripe Mikkola. Uunista nousikin esiin toinen toistaan upeampia pizzaluomuksia. Kisapizzat kuvattiin sosiaaliseen mediaan, jossa koko suuri suomalainen pizzaperhe pääsi kuulemaan kotikokkien pizzatarinat, sekä tietysti vaikuttamaan siihen, kuka pääpalkinnon kotiin korjaa.

Entä mitä saadaan, kun yhdistetään tulisuutta, täyteläisyyttä sekä roppakaupalla makua?

Kun somekansa oli kertonut mielipiteensä ja pizzoille annetut äänet perattu, voittajaksi nousi Esko Korpelainen ja hänen Hörzin Zörzi -pizzansa. Mikkelin oman pojan tulisesta herkusta muodostuikin inspiroiva ja koukuttava makumatka testaajilleen. Esko oli valinnut mukaan Kotipizzan valikoimasta löytyviä tulisia raaka-aineita: banaanichilin, jalapeñon sekä Chipotle-majoneesin. Mainittujen lisäksi Esko viimeisteli reseptinsä täytteillä, jotka varmistivat täydellisen tasapainoisen lopputuloksen.

Täydellinen Hörzin Zörzi

 

”Kun arki on koleaa ja tunteetonta, kun parisuhde vaatii uutta hurmosta, kun Suomen luonto on harmaa ja pohjoistuuli navakkaa, on otettava käyttöön Hörzin Zörzin polttavat maut. Monitasoinen tulisuus, johon avokado antaa vain hetken helpotuksia, saa viileimmänkin sielun itkemään hikikarpaloita punaisilta poskilta. Hörzin Zörzi palauttaa minut kerta toisensa jälkeen elävien kirjoihin.”

-Esko Korpelainen, kotijoukkolainen

Hörzin pörzin eikun sörtzin törzin, siis mikä se oli?

Entä kuinka chili, liikennevalot ja hävikkiruoka liittyvät toisiinsa? Korpelainen löysi tulisen ruoan jo nuorena maistellessaan mausteista kebabia. Myöhemmin innostus ruoan tulista tuntumaa kohtaan on vain kasvanut. Korpelainen ei ole kasvissyöjä, mutta tulisten raaka-aineiden kanssa mies kuitenkin entistä harvemmin valitsee lihaa.

”Se, että laittaa pizzaan lihan sijaan seitania, on helppo tapa tehdä oma osansa ilmastotalkoissa”.

 -Esko Korpelainen, kotijoukkolainen

Korpelainen kertoo nimestä, että Hörzin Zörzi on savolainen sanamuunnos Sriracha-kastikkeesta, joka voi olla joskus hiukan liian haastava ääntää savolaiselle. Esko pohtiikin, että olisi hauska päästä kuulemaan, mihin muotoon hänen nimikkopizzansa kääntyy, kun asiakkaat alkavat tilata sitä Kotipizzan kassalla.

Kun Korpelainen tekee pizzaa kotioloissa, hän tekee niin sanottua hävikkipizzaa, johon tulee niitä täytteitä, joita ruokakaapista sattuu löytymään. Hän luottaa pizzan rakentamisessa liikennevalomalliin: taikinan päälle on hyvä ripotella jotain punaista, jotain keltaista ja jotain vihreää. Hörzin Zörzissä tämä toteutuu herkullisesti.

Nyt myös sinulla on mahdollisuus maistaa Eskon taidonnäytettä, kesäpizzojen ehdotonta kuningasta! Hörzin Zörzi on myynnissä Eskolle vuosien varrella tutuksi tulleessa Hallituskadun Kotipizzassa, Mikkelin keskustassa. Hörzin Zörzi on myynnissä vain rajoitetun ajan, joten suuntaa sukkelasti testaamaan Esko Korpelaisen pizzaluomusta 1.6.-31.7.2022 välisenä aikana.

Kisan finalisteihin ja heidän rokkaaviin resepteihinsä voit tutustua tarkemmin täällä Perfetta.fi-sivustolla.

Lisää rapeaa sisältöä