Vain vastuullista kalastusta, kiitos!

Olet luultavasti törmännyt siniseen MSC-logoon kala- ja äyriäistuotteiden kohdalla, joko kaupassa tai mahdollisesti ravintolassa, kuten meillä Kotipizzalla asioidessasi.

MSC (Marine Stewardship Council) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on edistää ekologisesti kestävää kalastusta. Organisaatio muun muassa auttaa pitämään merten kalakannat terveinä, säilyttää tärkeitä elinympäristöjä, suojelee uhanalaisia lajeja sekä turvaa ja kehittää kalastusyritysten toimintaa.

Mitä MSC-ympäristömerkki kertoo?

MSC-merkityt tuotteet ovat aina peräisin kestävistä kalakannoista ja niiden kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä. MSC-ympäristömerkki myönnetään luonnonvaraisille kala- ja äyriäistuotteille, jotka ovat peräisin sertifioiduista ja vastuullisista kalastusyrityksistä.

MSC-sertifikaatin voivat saavuttaa ainoastaan kalastusyritykset, joiden toiminta täyttää MSC:n kestävän kalastuksen standardin vaatimukset. Standardi noudattaa tuoreimman kansainvälisen kalataloustieteen ja kalastushallinnon parhaita toimintatapoja ja MSC-sertifioinnin suorittaa aina akkreditoitu puolueeton sertifiointilaitos. Sertifioitujen kalastusyritysten tulee aina minimoida toimintansa ympäristövaikutukset. MSC-merkityt tuotteet voidaan jäljittää koko toimitusketjun matkalta aina merestä lautaselle asti.

Hyppäsimme hankintajohtajamme Anssi Koivulan matkaan Pohjois-Norjaan tutkimaan mistä MSC-katkarapumme tulevat

Mitä tämä tarkoittaa meillä Kotipizzassa?

Kotipizza oli maailman ensimmäinen pizzaketju, jolle myönnettiin MSC-sertifikaatti. Olemme siitä edelleen todella ylpeitä! Sertifikaatti varmistaa, että käyttämämme kala- ja äyriäistuotteiden ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä.

Valitsimme MSC:n, koska haluamme olla mukana edistämässä merten ekosysteemien hyvinvointia ja varmistamassa, että merten elinvoimaisuus säilyy myös tulevaisuudessa. Työmme maapallon hyväksi ei toki pysähdy MSC-sertifikaatin hankkimiseen – vastuullisiin raaka-aineisiin panostaminen on jatkuvaa työtä ja sitä aiomme jatkaa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää MCS-sertifioidusta tonnikalasta: https://www.msc.org/fi/lajit/tonnikala

Miksi sinun tulisi valita MSC-sertifioituja tuotteita?

 

Edistät omalta osaltasi kestävää kalastusta: Kestävä kalastus tarkoittaa sitä, että mereen jätetään riittävästi kalaa, elinympäristöjä kunnioitetaan ja kalastuksesta riippuvaisten ihmisten elinkeinon säilyminen varmistetaan.

Ylläpidät valtamerien elinvoimaisuutta: Kalastustoimintaa hallitaan niin, että meren ekosysteemin rakenne, tuotto, toimintakyky ja monimuotoisuus säilyvät.

Tuet vastuullisia kalastusyrityksiä: MSC-sertifioidut kalastusyritykset kalastavat kestävistä kalakannoista, suojelevat merielinympäristöjä ja minimoivat sivusaaliin määrän. Yritykset kehittävät jatkuvasti uusia toimintatapoja meriympäristöjen suojelemiseksi.

Vauhditat muutosta: Kun sertifioitujen tuotteiden kysyntä lisääntyy, rohkaisee se myös uusia kalastusyrityksiä tuottamaan ja esimerkiksi ravintoloita tarjoamaan sertifioituja, kestävästi pyydettyjä mereneläviä.

Voimme syödä kalaa myös tulevaisuudessa: Tiesitkö, että lähes 35 prosenttia maailman kalakannoista on ylikalastettuja? Hyvä kalastuksenhallinta auttaa varmistamaan, että muun muassa tonnikalaa on saatavilla myös tulevaisuudessa.

Lisää rapeaa sisältöä