Vain vastuullista kalastusta, kiitos!

MSCVastuullisuus

Olet luultavasti törmännyt siniseen MSC-logoon kala- ja äyriäistuotteiden kohdalla, joko kaupassa tai mahdollisesti ravintolassa, kuten meillä Kotipizzalla asioidessasi. Mitä se oikein tarkoittaakaan ja kannattaako MSC-tuotteita ostaa? Annas kun avaamme hieman:

MSC (Marine Stewardship Council) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on edistää ekologisesti kestävää kalastusta. Organisaatio muun muassa auttaa pitämään merten kalakannat terveinä, säilyttää tärkeitä elinympäristöjä, suojelee uhanalaisia lajeja sekä turvaa ja kehittää kalastusyritysten toimintaa.

Mitä MSC-ympäristömerkki kertoo?

MSC-merkityt tuotteet ovat aina peräisin kestävistä kalakannoista ja niiden kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä. MSC-ympäristömerkki myönnetään luonnonvaraisille kala- ja äyriäistuotteille, jotka ovat peräisin sertifioiduista ja vastuullisista kalastusyrityksistä.

MSC-sertifikaatin voivat saavuttaa ainoastaan kalastusyritykset, joiden toiminta täyttää MSC:n kestävän kalastuksen standardin vaatimukset. Standardi noudattaa tuoreimman kansainvälisen kalataloustieteen ja kalastushallinnon parhaita toimintatapoja ja MSC-sertifioinnin suorittaa aina akkreditoitu puolueeton sertifiointilaitos. Sertifioitujen kalastusyritysten tulee aina minimoida toimintansa ympäristövaikutukset. MSC-merkityt tuotteet voidaan jäljittää koko toimitusketjun matkalta aina merestä lautaselle asti.

Miksi sinun tulisi valita MSC-sertifioituja tuotteita?

  • Edist√§t omalta osaltasi kest√§v√§√§ kalastusta: Kest√§v√§ kalastus tarkoittaa sit√§, ett√§ mereen j√§tet√§√§n riitt√§v√§sti kalaa, elinymp√§rist√∂j√§ kunnioitetaan ja kalastuksesta riippuvaisten ihmisten elinkeinon s√§ilyminen varmistetaan.
  • Yll√§pid√§t valtamerien elinvoimaisuutta: Kalastustoimintaa hallitaan niin, ett√§ meren ekosysteemin rakenne, tuotto, toimintakyky ja monimuotoisuus s√§ilyv√§t.  
  • Tuet vastuullisia kalastusyrityksi√§: MSC-sertifioidut kalastusyritykset kalastavat kest√§vist√§ kalakannoista, suojelevat merielinymp√§rist√∂j√§ ja minimoivat sivusaaliin m√§√§r√§n. Yritykset kehitt√§v√§t jatkuvasti uusia toimintatapoja meriymp√§rist√∂jen suojelemiseksi.
  • Vauhditat muutosta: Kun sertifioitujen tuotteiden kysynt√§ lis√§√§ntyy, rohkaisee se my√∂s uusia kalastusyrityksi√§ tuottamaan ja esimerkiksi ravintoloita tarjoamaan sertifioituja, kest√§v√§sti pyydettyj√§ merenel√§vi√§.
  • Voimme sy√∂d√§ kalaa my√∂s tulevaisuudessa: Tiesitk√∂, ett√§ l√§hes 35 prosenttia maailman kalakannoista on ylikalastettuja? Hyv√§ kalastuksenhallinta auttaa varmistamaan, ett√§ muun muassa tonnikalaa on saatavilla my√∂s tulevaisuudessa.

Mitä tämä tarkoittaa meillä Kotipizzassa?

Kotipizza oli maailman ensimmäinen pizzaketju, jolle myönnettiin MSC-sertifikaatti. Olemme siitä edelleen todella ylpeitä! Sertifikaatti varmistaa, että käyttämämme kala- ja äyriäistuotteiden ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä.

”Pit√§√§ valita sellaiset kumppanit, jotka ajattelevat samalla tavalla, joilla on sama asenne”

Anssi Koivula, hankintajohtaja

Videolta voit seurata hankintajohtajamme Anssi Koivulan matkaa Pohjois-Norjaan tutkimaan mistä MSC-katkarapumme tulevat.

Valitsimme MSC:n, koska haluamme olla mukana edistämässä merten ekosysteemien hyvinvointia ja varmistamassa, että merten elinvoimaisuus säilyy myös tulevaisuudessa. Työmme maapallon hyväksi ei toki pysähdy MSC-sertifikaatin hankkimiseen Рvastuullisiin raaka-aineisiin panostaminen on jatkuvaa työtä ja sitä aiomme jatkaa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää MCS-sertifioidusta tonnikalasta: https://www.msc.org/fi/lajit/tonnikala

Lisää aiheeseen liittyvää