Esportsin ammattilaiset kädet taikinassa

Aurinkoisena lokakuun aamuna Kotipizzan kaikista pyhimmän, Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan tuotekehitys- ja koulutuskeittiön sisään saapasteli joukko määrätietoisen näköisiä nuoria miehiä. Havu Gaming, yksi maamme menestyneimmistä elektronisen urheilun ammattilaisjoukkueista, oli kerännyt tiiminsä kasaan ja saapunut kisailemaan leipälajistaan melkoisesti poikkeavassa puuhassa: pizzareseptin ideoinnissa!

Havu Gamingilla on pelaajia kilpailemassa eri e-urheilun lajeissa, mutta eniten kiillotettavaa palkintokaappiin on kantanut Havun Counter-Strike-joukkue. Havun menestystarina alkoi vuonna 2017, kun Lasse Salminen perusti joukkueen yhtiökumppaniensa kanssa. Tavoitteena oli nostaa e-urheilun tunnettuutta Suomessa ja siloittaa nuorten lahjakkaiden pelaajien matkaa menestykseen. Havun missioon liittyy vahvasti vastuullisuus, joka kulkee kantavana teemana seuran monipuolisessa toiminnassa, joten Kotipizzan ja Havun kumppanuudelle löytyi aikoinaan yhteinen sävel varsin luontevasti.  

Tiimit ottivat ammattilaisen tyyneydellä haasteen vastaan ja vetäytyivät mietintämyssyt korvilla suunnittelupöytien ääreen

Menestymään tottuneet Havun huippupelaajat saivat viimeistään koekeittiömme leivontapöydän ympärille siirtyessään unohtaa kuvitelmat ”helpoista voitoista”. Pizzamestarimme toivottivat havulaiset tervetulleeksi ja avasivat lyhyesti päivän agendaa – luvassa oli todellinen pizzabattle, jonka tarkoituksena oli kahden hengen tiimeissä rakentaa tekijöidensä näköinen, monipuolisesti tarjolla olevia raaka-aineita hyödyntävä pizzaherkku tuomareiden arvioitavaksi. Tiimit ottivat ammattilaisen tyyneydellä haasteen vastaan ja vetäytyivät mietintämyssyt korvilla suunnittelupöytien ääreen.

Nyt on tosi kyseessä

Ammattipelaajien luovuus kisapizzojen suunnitellussa ei tullut pizzamestareillemme yllätyksenä. Counter-Strike vaatii pelaajaltaan erinomaista kokonaisuuksien hahmottamista, tarkkaa taktista silmää ja salamannopeaa päätöksentekokykyä. Pizzamestareiden antaman suunnitteluhaasteen äärellä havulaiset tuntuivatkin olevan kuin kotonaan. Haastetta sen sijaan riitti pizzapohjien muotoilussa. Pohjan työstämistä piti treenata hyvä tovi, ennen kuin lopputulos miellytti tuomarien silmiä.

Lopulta pizzauuneista saatiin kuitenkin lapioida ulos toinen toistaan houkuttelevampia luomuksia, joista ei puuttunut makua, saati mielikuvitusta. Eikä itse asiassa edes havuja, eli täytteeksi tarjolla ollutta aitoa kuusenkerkkää. Se toi voittajatiimin pizzaan ratkaisevat, pikantit terveiset suoraan suomalaisesta luonnosta.

Pizzapohjan tyylipuhdas heittäminen vaatii treeniä

Lisää rapeaa sisältöä