Multiyrittäjän liiketoiminta kasvaa

Tässä juttusarjassa tutustutaan kotipizzalaisiin. Vuorossa on helsinkiläinen Kotipizza-yrittäjä Rahmanzadah Hashmatullah, kavereiden kesken Rahman.

Kun tulin Intiasta Suomeen vuonna 2002, en osannut kieltä ollenkaan. Hain lainaa toiminimen perustamiseen oltuani Suomessa noin puoli vuotta. Englantini oli hyvä, mutta suomen osaamiseni olematon. Pankkivirkailija oli varmaan aika yllättynyt siitä. Sain kuitenkin lainan. 

Kotipizzan valmis konsepti pienentää yrittäjien riskiä huomattavasti.

Rahman
Rahman on laajentanut yritystoimintaansa aktiivisesti. Kuva: Elina Äijö


Se oli kyllä erikoista aikaa. Kotimaassani olisin tiennyt tarkkaan, miten yrityksen perustaminen toimii, mutta itselle uudessa maassa asioita täytyy selvittää paljon enemmän. Kielen lisäksi pitää ottaa huomioon maan kulttuuri ja paikalliset lait. Tiesin, että minun täytyy tehdä tuplasti töitä, jotta onnistun.

Avasin ensimmäisen delhiläiseen keittiöön erikoistuneen Deli Rasoi -ravintolan vuonna 2014, kymmenen vuotta ensimmäisen toiminimiyritykseni perustamisen jälkeen. Deli Rasoin naapurissa oli menestyvä Kotipizza-ravintola, joka kiinnitti huomioni. Otin yhteyttä ketjuun ja aloitin pian sen jälkeen yrittäjänä Malmilla sijaitsevassa Kotipizzassa. Sain ensimmäisen kuukauden aikana ravintolan myynnit nousemaan ennätystasolle. 

Kotipizzan valmis konsepti pienentää yrittäjien kohtaamaa riskiä huomattavasti. Ketjun koulutuksista ja avusta on paljon hyötyä yrittäjille, jotka ovat kotoisin muualta kuin Suomesta. Voisi sanoa, että on lottovoitto päästä Kotipizza-yrittäjäksi. Olen oppinut Kotipizzassa valtavasti ja opin edelleen jatkuvasti uutta.

Pidän asiakaspalvelusta ja teenkin ajoittain vuoroja eri ravintoloissani. Tällä hetkellä yritykseni työllistää itseni ja puolisoni lisäksi yli 50 työntekijää. Deli Rasoi -ravintoloita on neljä, Kotipizzoja kuusi.

Uusin Kotipizza-ravintolani avautui Helsingin Kurviin huhtikuun lopulla, juuri ennen vappua 2021. Luulen, että Kurvin Kotipizzasta tulee menestyvin ravintolani, koska sen sijainti on niin keskeinen. Voi olla, että yritykseni työntekijämäärä nousee tänä vuonna yli 70:een, kun liiketoiminta on nyt kasvussa. On hienoa, että voin tarjota niin monelle työpaikan. 

Lisää rapeaa sisältöä