Kotipizza by Kotijoukot -pizzakisan finalistit selvillä

Jos voisit saada itse suunnittelemasi pizzan myyntiin lähimpään Kotipizzaasi, millaisen reseptin sinä suunnittelisit? Maaliskuun puolessa välissä Kotipizzan tuotekehityskeittiö täyttyi mehevästä pizzan tuoksusta, kun Kotipizzan pizzamestarien vuosien pizzakokemus ja kisafinalistien intohimoinen reseptikehitys yhdistyivät. Kotipizza by Kotijoukot -kisan finalistit pääsivät päivän kohokohtana testaamaan omia pizzareseptejään koekeittiössä. Näistä resepteistä ei makua ja upeita visuaalisia elementtejä puuttunut. Seuraavaksi sinä pääset äänestämään, kenen finalistin pizza pääsee myyntiin kilpailijan omaan tuttuun Kotipizza-ravintolaan.

Kotipizza keräsi lähes 1500 maukasta reseptiä kanta-asiakkailtaan

Keväällä 2022 Kotipizza lanseerasi Kotipizza by Kotijoukot -kampanjan, jossa Kotipizzan kanta-asiakkaita, eli kotijoukkolaisia pyydettiin lähettämään parhaat pizzareseptinsä ja hauskimmat tarinansa reseptien takaa. Kisan voittajalle palkintona oli mahdollisuus saada oma nimikkopizzansa paikallisen Kotipizza-ravintolan valikoimaan kesän 2022 aikana. Houkutteleva palkinto ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan sai kotijoukkolaiset liikkeelle, ja vastauksia tuli muutamassa viikossa lähes 1500 kappaletta.

”Olimme toki tienneet, että kotijoukkolaiset suhtautuvat intohimoisesti pizzaan, mutta vastausten suuri määrä yllätti meidät silti!”

Tomi Laine, sisältöpäällikkö, Kotipizza

Kisaajia pyydettiin suunnittelemaan unelmiensa pizza sekä kertomaan lyhyt tarina siitä, miksi juuri tämä yhdistelmä maistui heistä kaikista parhaimmalta. Kun kaikki herkkureseptit ja pizzatarinat oli käyty läpi, valitsi arvovaltainen pizzaraati viisi inspiroivinta kisaajaa havittelemaan paikkaa auringossa. Kilpailun seuraavassa vaiheessa kansa pääsee valitsemaan lopullisen voittajan, eli kuka tahansa voi vaikuttaa kisaajien ja lempparipizzansa menestykseen reagoimalla merkittyihin kisajulkaisuihin 21.4.2022 mennessä Kotipizzan sosiaalisen median kanavissa.


Olli Heikkilä – Kale Seitan!

Olli Heikkilä on lähtenyt kisaan mahdollisimman tulisella Kale Seitan -paholaispizzalla, josta ei poltetta puutu. Reseptissä yhteen pizzaan on saatu yhdistettyä Hotti-kastiketta, banaanichiliä, jalapenoa sekä paholaisen hilloa; tämä pizza ei siis ole kaikkein herkimmille sopiva herkku. Chilin lisäksi pizzassa on lehtikaalia, paprikaa sekä maukasta, proteiinipitoista seitania. Ollin pizzassa on käytetty perinteisen tomaattikastikkeen sijaan pohjakastikkeena Koskenlaskija-kastiketta ja se edustaakin kisan ainutta niin kutsuttua valkoista pizzaa. Kotipizzan Pizzamestari Risto ”Ripe” Mikkola hyrisi tyytyväisenä maistellessaan Ollin luomusta. Klikkkaa täältä, jos haluat lisätietoa Ollin tulisesta reseptistä.

Kale Seitan!

 • Hotti-kastike
 • Jalapeno
 • Keltainen banaanichili
 • Paprika
 • Seitan
 • Lehtikaali
 • Paholaisen hillo

Näin Olli kuvailee pizzaansa:

”Kale Seitan! on modernin chilitulihöpipöpi-mättöä ja kulutuskestävää kasvistussapuskaa mässyttävän, suomalaisten tulevaisuuden kestosuosikki! Tämän melkeinpä pirullisesti maustettu paholaispitsa on rakennettu kapsaisiinipitoisista paprikakasveista, joista silmät siristyvät kyyneliin makukestävimmälläkin möllöttäjällä. Makua lieventämään lasketaan polttavan pinnan päälle tuoretta lehtikaalia, josta juontuu myös pizzan nimen toinen puoli ”Kale” , joka tuo myös näpsäkästi kivaa vihreää väriä muuten niin punaiseen pitsaplättyyn. Jälkiruuaksi Kale Seitanin kanssa nautitaan tietenkin Türkisk Peber-jäätelöä. ¡Pimientos santos!”

Esko Korpelainen – Hörzin Zörzi

Esko Korpelainen, lupsakka savolainen Mikkelistä, pyöräytti pöytään pizzan, joka on täyttä tavaraa. Hörzin Zörzi -pizzassa on sopivassa tasapainossa tulista chiliä, pehmeää avocadoa ja aromikasta chipotlea. Esko haluaa, että pizza on ruokaisa, mutta myös ilmastoystävällinen: pizzassa onkin pääraaka-aineeksi ja proteiinin lähteeksi valittu seitan. Jotta maku olisi umaamisen täyteläinen, on mukana myös puna- ja valkosipulia. Siitä huolimatta, että Esko ei ollut ennen kisaa testannut reseptiään käytännössä, tuotekehityskeittiössä Eskon pizza sai aikaan onnellisia huokauksia. Jos sinäkin haluat tuntea savolaisen srirachan, eli Hörzin Zörzin poltteen, klikkaa täältä!

Hörzin Zörzi

 • Tomaattikastike
 • Avokado
 • Jalapeno
 • Keltainen banaanichili
 • Punasipuli
 • Seitan
 • Chipotle-majoneesi
 • Valkosipuli

Näin Esko kuvailee pizzaansa:

”Kun arki on koleaa ja tunteetonta, kun parisuhde vaatii uutta hurmosta, kun Suomen luonto on harmaa ja pohjoistuuli navakkaa, on otettava käyttöön Hörzin Zörzin pizzan polttavat maut. Monitasoinen tulisuus, johon avokado antaa vain hetken helpotuksia, saa viileimmänkin sielun itkemään hikikarpaloita punaisille poskille. Hörzin Zörzi palauttaa kerta toisensa jälkeen elävien kirjoihin.”

Evi Ekroos- Pohjan Akka

Evi Ekroos lähti kisaan kalevalaista mytologiaa pursuvalla Pohjan Akka -pizzalla, jossa oli tuhdisti sekä tarinaa että tunnetta. Evin pizzan päätäytteet olivat savuporo, kuivattu puolukka, punasipuli ja suolakurkku. Makuharmonia oli täydennetty valkosipulilla, smetanalla, koskenlaskijalla ja rucolanversoilla. Evi kertoo, että pizza on saanut inspiraationsa vahvoista pohjoisen mauista sekä halusta luoda pizza, jota voi syödä sekä mättöpizzana että sivistyneinä sapaksina, eli suomalaisina tapaksina. Mikäli nämä vaihtoehdot saavat sinutkin vesi kielellä muistelemaan Kalevalan mytologiaa, niin klikkaa äänesi Eville tästä.

Pohjan Akka

 • Tomaattikastike
 • Savuporo
 • Punasipuli
 • Rucolanverso
 • Koskenlaskija-juustokastike
 • Suolakurkku
 • Puolukka
 • Smetana
 • Valkosipuli

Näin Evi kuvailee pizzaansa:

”Jo näkyvi Pohjan portit, paistavi pahat veräjät, kivikummut kuumottavi… Ja tuoksuvi Kotipizzan uusin erikoisuus! Tässä pizzassa mytologia kohtaa monsterin: tässä on herkkää metsän makua, mutta myös Mättö-Osmon olympialaisten kisastudion pääherkku. Tämä pizza sopii hotkittavaksi niin oluen seurana kuin hienostuneemmin pieninä sapaksina nautiskellen. Tässä on pizza moneen makuun! Tällaista pizzaa olen etsinyt kaikkialta, mutten vielä koskaan löytänyt. Kantarellit sopisivat tähän varmasti mainiosti, mutta itse olen tehnyt pizzan juuri tällaisena ja mainiosti on toiminut näinkin.”

Aku Ahonen – Suomicana

Aku Ahonen on sekä intohimoinen kokki, että puutarhanhoitaja. Hänen pizzansa yksi pääraaka-aineista onkin oman pihapuun erityismakea päärynä. Akun mielestä pizzassa ei kuulu olla liian montaa täytettä, vaan tärkeintä on makujen harmonia ja balanssi. Päärynän rinnalle ”Suomicanaksi” nimeämäänsä pizzaan Aku onkin tuonut kotimaista kanaa sekä aurajuustoa. Jos sinäkin uskot harmonisen herkullisen päärynäpizzan olevan voittajan valinta, pääset napsauttamaan äänesi Akulle IG:ssämme tai Facebookissa.

Suomicana

 • Tomaattikastike
 • Kana
 • Aura-sinihomejuusto
 • Kotimainen päärynä

Näin Aku kuvailee pizzaansa:

Talomme pihalla kasvaa päärynäpuu. Talon myyjä mainosti askolalaiseen tapaan, että sato on SUURI. Seuraavana kesänä puuhun kasvoi yksi iso päärynä. Maistoimme siitä perheen kanssa siivut ja se oli satumaisen hyvää. Muistin vanhan italialaisen ohjeen, jossa päärynää käytettiin pizzassa, kuten esimerkiksi ananasta. Päätin tehdä kotimaisen version Americanasta. Se oli oikein makoisaa, ja odotamme tulevaa kesää taas innolla ja vesi kielellä. Toisena kesänä päärynöitä tuli 7, sitten 14, sitten 21… Tämä on kahdestoista kesä tilalla ja päärynöitä pitäisi kasvaa näin ollen jo noin 84!”

Julia Rautio – Zueven M.D.D.C.T

Julia Rautio on pizzaherkuttelija, joka haluaa kehittää Kokkolan pizzakulttuuria yksi slaissi kerrallaan. Julian agendalla on tehdä kananmunasta kesän 2022 hittitäyte. Julian suunnittelema ”Zueven M.D.D.C.T” -pizza pitää kananmunan lisäksi sisällään herkkusieniä, fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä valkosipulimajoneesia. Julian, eli kavereiden kesken Zueven, pizzan kirjaimet tulevat sanoista ”My Dirty Dream Come True”, ja sitä tämä pizza varmasti monelle onkin. Esittelemme Julian kananmunapizzan koko komeudessaan somessa, joten pistä kanavat seurantaan ja äänestä Zueven M.D.D.C.T voittoon.

Zueven M.D.D.C.T

 • Tomaattikastike
 • Herkkusieni
 • Feta
 • Valkosipulimajoneesi
 • Aurinkokuivattu tomaatti
 • Kananmuna

Näin Julia kuvailee pizzaansa:

”Tarina täytteiden taustalla kuuluu seuraavasti. Ensinnäkin Kokkolassa on ollut yksi pizzeria josta sai tilattua kananmunan pizzan täytteeksi… Pizzeria lopetettua ei ole enää ollut mahiksia tilata kanista pizzaan. Tämän mahdollistaminen olisi M.D.D.C.T.=”MyDirtyDreamComeTrue”, josta pizzan nimikin koostuu osittain. Kananmuna pizzan täytteeksi -ideahan lähti siitä, että söin 2017 vuonna Kokkolassa parasta pizzaa ikinä, kun kaverini tilaili pizzan hänelle ja mulle puoliksi… siinä oli mm. kanis (kananmuna) ja valkosipulimajo = BEST!

Sitten toisen täytteen (= arskakuivattu tomsku) tarina: Kokkolassa ei saa tilattua, eikä ole koskaan ennenkään saanut tilattua aurinkokuivattua tomaattia pizzan täytteeksi. Joten se asia olis tietenkin korjattava heti paikalla ja mun mielestä se kuuluu, tai ainaki itellä kuuluu TOP5 pizzatäytteisiin. Harmillista, että oon päässy syömään pizzan aurinkokuivatulla tomaatilla viimeksi vuonna 2019, ja se oli Seinäjoella. Eikös niinkö TOP5 -pizzatäyte pitäis mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle tasa-arvoisesti, oli pizzan nälkä lähes missä päin Suomea tahansa? Kysyn vaan. Noh Kotipizza, tässä olis nyt taivaallinen mahdollisuus toteuttaa ”MyDirtyDreamComeTrue” ja laittaa ensitilassa teidän listalta puuttuvat toivetäytteet mukaan settiin muidenkin herkkusuiden ja höpönassujen tavoitettavaksi.”


Kilpailevat kotikokit ja heidän pizzateoksensa esittäytyvät 4.4.–14.4. välisenä aikana Kotipizzan sosiaalisen median kanavissa. Voittajaksi yltää eniten tykkäyksiä, kommentteja ja muita reaktioita saanut kilpailija. Äänestys päättyy 21.4.2022.

Voittava kotikokki saa oman pizzansa rajoitetuksi ajaksi valitsemansa Kotipizza-ravintolan valikoimaan. Anna äänesi kuulua ja peukuta pizzaa, joka mielestäsi ansaitsee päästä vähintäänkin oman paikkakuntansa puheenaiheeksi!

Medialle lisätietoja antaa Kotipizzan sisältöpäällikkö Tomi Laine: tomi.laine@kotipizza.fi, +358 400 600 294


Lisää rapeaa sisältöä