Saammeko esitellä, uudelleenkäytettävä pizzaboksi!

Ei, kyseessä ei ole lentävä lautanen tai huippumoderni pölynimuri, vaikka yhteneväisyys on ilmeinen. Kyseessä on tietenkin Kamupakin uudelleenkäytettävä pizzaboksi! Me Kotipizzalla testaamme nyt valikoiduissa Kotipizza-ravintoloissa ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään pakkausjätteen määrää. 

Keräsimme ympäri Suomea komean konklaavin kotijoukkolaisia testaamaan uudelleenkäytettävää pizzaboksia. 

Me kysyimme teiltä, ja jopa yli 10 000 innokkaasta keräsimme 40 kotijoukkolaista mukaan kertomaan, mitä mieltä he ovat uudelleenkäytettävästä pizzaboksista arjen tiimellyksessä. Uudelleenkäytettävän pizzalaatikon kokeilu kiinnosti lähes kaikkia, etenkin ympäristön suojelemiseksi. Nyt Kamupakin pizzaboksia testataan ensimmäisenä Suomessa, valittujen kotijoukkolaisten toimesta Helsingin Kalliossa, Oulun Marskinpuistossa, Lappeenrannan Leirissä, Lapualla ja Järvenpäässä.  

Kiinnostaako ruokapakkausten ekologisempi tulevaisuus? Pizzaboksia testataan nyt parissa ravintolassa!  

Jos pizzaboksin testaaminen pistää villasukkiisi vipinää, niin marssi Jyväskylän Keljonkeskuksen Kotipizza-ravintolaan tai Järvenpään Kotipizza-ravintolaan. Tarkemmat ohjeet lainaamiseen löydät täältä

Uudelleenkäytettävän pizzaboksin testi on tärkeä askel Kotipizzan matkalla kohti hiilineutraaleja ruokatuotteita. 

Kokonaisuudessaan testi on osa 4everPack-tutkimushanketta, jossa suomalaiset yritykset etsivät ratkaisuja kuluttajapakkausten uudelleenkäyttöön. Testi toteutetaan yhteistyössä suomalaisen kiertotalousyrityksen Kamupakin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Vaasan yliopiston kanssa. 

Mikä on Kamupakin uudelleenkäytettävä pizzaboksi? 
Testattava pakkaus, Kamupakin pizzaboksi, on ruokaturvallinen ja kestää kuumia lämpötiloja, ja se puhdistetaan aina ravintolassa perusteellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Kamupakin pizzaboksi on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, ja kun pakkaus poistuu käytöstä, se kierrätetään uusiomuoviksi. Pizzaboksiin mahtuu yksi M-koon pizza. 

Lisää rapeaa sisältöä