Siistijästä yrittäjäksi

Tässä juttusarjassa tutustutaan kotipizzalaisiin. Vuorossa on Kajaanin Variskankaan Kotipizza-yrittäjä Pinja Paasimaa.

Pinja Paasimaa
Pinja Paasimaa on yrittäjänä matkansa alkutaipaleella. Kuva: Tero Peltoniemi

Olen jo lapsena ollut innoissani omalla työllä ansaitsemisesta. Kyselin aina kotona ja mummolassa, olisiko minulle jotain hommia, joilla voisin tienata. Poimin marjoja ja työskentelin 4H-yhdistyksen kautta. Kotipizzalainen minusta tuli vuoden 2016 elokuussa. Kuulin tutultani, että Oulun Torikadun Kotipizzassa oli tarvetta siistijälle ja hain sinne. Työskentelin Kotipizzoissa eri puolilla Oulua ja siirryin siivoamisesta kassatyöntekijäksi, kassalta leipomaan ja keittiöstä vuoropäälliköksi. Jo siistijänä tuli selväksi, että kun työt tekee hyvin, saa muitakin vuoroja.

Vuoropäällikkönä minusta tuntui, että voisin tehdä enemmänkin. Etsin muutamien kuukausien ajan sopivaa paikkaa omalle ravintolalle. Kajaanin Kotipizza sopi budjettiini. Tämä on työmaaprojekti: myyntiä on kasvatettava ja mainetta parannettava. Ennen kun aloitin yrittäjänä, Kajaanin Kotipizza-ravintola oli kiinni 1,5 kuukautta. Ensimmäiset viikot avauksen jälkeen ovat sujuneet loistavasti: myynti palasi heti samalle tasolle kuin ennen sulkemista.

En vaihtaisi tätä olotilaa mihinkään muuhun.

Pinja Paasimaa

Olen saanut asiakkailta lämpimän ja innostuneen vastaanoton. Kajaani on pieni kaupunki, jossa jutut kulkevat valonnopeudella. Uusi yrittäjä on huomattu ja asiakkaat tulevat rupattelemaan kanssani innokkaasti. Vaikka työviikot ovat näin alussa pitkiä, väsymystä ei tunnu lainkaan. En vaihtaisi tätä olotilaa mihinkään muuhun. Oman ravintolan pyörittämisen parhaita puolia on se, että mistään muutoksista ei tarvitse käydä hitaita neuvotteluja. Olen nyt matkan alussa, tulevina vuosina on paljon oppimista edessä.

Samankaltaista sisältöä

Lisää rapeaa sisältöä