Pelasta pizza ResQ Clubista

Mihin pistää pizza, joka on vahingossa valmistettu väärillä täytteillä? Kenelle kelpaisi kebabrulla, johon heilahti Hotti-kastikkeen sijaan chilimajoneesia? 

Hutilaukaukset kiertoon?

Pizza syntyi aikoinaan Italiassa keinona vähentää ruokahävikkiä. Ideana oli lisätä ruuantähteet ja juustoa leivän päälle ja paistaa ne uunissa ateriaksi. Kotipizzassa ympyrä sulkeutui loppuvuonna 2019 ottaessamme käyttöön ResQ Club -sovelluksen, jonka kautta pystymme myymään fiksuun hintaan muutoin hävikiksi päätyviä tuotteitamme. Sovellus on käytössä jo lähes 250 Kotipizzassa yli 120 paikkakunnalla.

Mitä tarkoitetaan ”hävikkipizzalla”?

Hävikkipizza voi olla revennyt tai palanut hieman reunastaan uunissa, tai siitä on saattanut tulla väärän muotoinen. Toisinaan laadukkaita raaka-aineita voi jäädä kysynnän vaihtelun takia ylimääräisiksi, tai niiden säilyvyyskysymykset tuottavat päänvaivaa. Myös uusia tuotteitamme treenatessa ravintolassa, saattaa työntekijöiltä syntyä herkullisia harjoituskappaleita ResQ Clubissa myytäväksi. Yhdessä näistä arkisista tilanteista muodostuu noin 75 prosenttia Kotipizza-ravintolan kokonaisuudessaan erittäin maltillisesta hävikistä.

Samalla ruuantuotannolla on valtava vaikutus ympäristöön ja ihmisten hyvinvointiin. Maailmassa se on kolmanneksi suurin ilmaston kuormittaja, ja Suomessa se aiheuttaa esimerkiksi yli puolet Itämerta rehevöittävistä päästöistä. Ja mikä harmillisinta, päästöt ovat täysin turhia, jos tuotettu ruoka jää syömättä. 

”Ruuantuotannolla on valtava vaikutus ympäristöön ja ihmisten hyvinvointiin.”

Hävikkimyynti on vähentänyt ruokahävikkiä ResQ Clubia käyttävissä ravintoloissa jopa neljännekseen entisestä. Äpin käyttäminen tukee myös ravintolan taloutta, sillä hukkaan mennyt ruoka on menetettyä rahaa. Se tarjoaakin työntekijöille sekä keinon tehdä hyvää ympäristön puolesta että tilaisuuden kääntää kömmähdys keittiössä voitoksi.  

Syksyyn 2023 mennessä olemme ehtineet koko ResQ-historiamme aikana pelastaa huikeat 98 820 pizzaa ja rullaa hävikiltä. Pelkastään kuluvana vuonna on pelastettu jo 21 240 pizzaa ja rullaa. Kun tämä huikea määrä pizzaa pinotaan laatikoissaan päällekkäin, kurottaa pizzavuori jo yli Ylläksen, eli reilusti yli 740 metriin. Melkoisen upea suoritus, josta saamme nöyrästi kiittää kaikkia pizzansa ResQ Clubin kautta pelastaneita.

Osallistu talkoisiin!

Lataa ResQ Club -äppi käyttöösi ja pelasta pizza. Näin osallistut osaltasi hävikin ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Luonto ja me kiitämme!

www.resq-club.com

 

Lisää rapeaa sisältöä