Pelasta pizza ResQ Clubista

Mihin pistää pizza, joka on vahingossa valmistettu väärillä täytteillä? Kenelle kelpaisi kebabrulla, johon lorahti Hotti-kastikkeen sijaan chilimajoneesia? 

Hutilaukaukset kiertoon?

Pizza syntyi aikoinaan Italiassa keinona vähentää ruokahävikkiä. Ideana oli lisätä ruuantähteet ja juustoa leivän päälle ja paistaa ne uunissa ateriaksi. Kotipizzassa ympyrä sulkeutui loppuvuonna 2019 ottaessamme käyttöön ResQ Club -sovelluksen, jonka kautta pystymme myymään fiksuun hintaan muutoin hävikiksi päätyviä tuotteitamme. Sovellus on käytössä jo lähes 250 Kotipizzassa yli 120 paikkakunnalla.

Mitä tarkoitetaan ”hävikkipizzalla”?

Hävikkipizza voi olla revennyt tai palanut hieman reunastaan uunissa, tai siitä on saattanut tulla väärän muotoinen. Toisinaan laadukkaita raaka-aineita voi jäädä kysynnän vaihtelun takia ylimääräisiksi, tai niiden säilyvyyskysymykset tuottavat päänvaivaa. Myös uusista tuotteista jää työntekijöiltä ylimääräisiksi harjoituskappaleita. Yhdessä näistä seuraa jopa 75 prosenttia Kotipizza-ravintolan ruokahävikistä. 

Samalla ruuantuotannolla on valtava vaikutus ympäristöön ja ihmisten hyvinvointiin. Maailmassa se on kolmanneksi suurin ilmaston kuormittaja, ja Suomessa se aiheuttaa esimerkiksi yli puolet Itämerta rehevöittävistä päästöistä. Ja mikä harmillisinta, päästöt ovat täysin turhia, jos tuotettu ruoka jää syömättä. 

”Ruuantuotannolla on valtava vaikutus ympäristöön ja ihmisten hyvinvointiin.”

Hävikkimyynti on vähentänyt ruokahävikkiä ResQ Clubia käyttävissä ravintoloissa jopa neljännekseen entisestä. Äpin käyttäminen tukee myös ravintolan taloutta, sillä hukkaan mennyt ruoka on menetettyä rahaa. Se tarjoaakin työntekijöille sekä keinon tehdä hyvää ympäristön puolesta että tilaisuuden kääntää kömmähdys keittiössä voitoksi.  

Vuoden 2022 aikana Kotipizzoissa on pelastettu ResQ Clubin kautta lähes Valtavaaran korkuinen pino pizzoja. Jos kaikki arviolta 16 500 pelastettua pizzaa laatikoineen kasattaisiin päällekkäin, nousisi pino huikeaan 413 metriin. Ilmastoa kuormittavia päästöjä jäi pelastettujen pizzojen myötä syntymättä yli 79 tuhatta hiilidioksidiekvivalenttikiloa.

Osallistu talkoisiin!

Lataa ResQ Club -äppi käyttöösi ja pelasta pizza. Näin osallistut osaltasi hävikin ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Luonto ja me kiitämme! 

www.resq-club.com

 

Lisää rapeaa sisältöä