Rullan pyörteissä

Tuotekehityksessämme haluttiin luoda pizzojen ja dippituotteiden rinnalle ruoka, joka täyttää vatsan, ei maksa mansikoita ja joka on helppo ottaa mukaan ja syödä vaikka lennossa. Ruoka, joka maistuu sekä lounaalla että viimeiseksi illalla. Nopeasti valkeni, että kebabrulla on kaikkiin näihin toiveisiin vastaava herkku. Lopullisen reseptin kehittäminen ei kuitenkaan ollut mikään pikaprojekti. Kebabrullaa kehitettiin yli vuoden ajan testaamalla erilaisia makuja viikoittain. Perusteellisen työn tuloksena rullasta tuli Kotipizzan näköinen ja makuinen. Tammikuussa 2021 kebabrulla sai rinnalleen myös vegaanisen seitanrullan.

Helppo ottaa mukaan ja maistuu mahtavalta. Tavoite saavutettu!

Mikä pohjaksi?

Kebabrullan pohjaksi kokeiltiin montaa eri vaihtoehtoa, myös tavallista Kotipizzan pizzapohjaa. Pizzapohja ei kuitenkaan soveltunut rullattavaksi vaan murtui käsittelyssä. Nyt käytössä olevat vehnätortillat valikoituivat kebabrullan pohjaksi, koska ne kestävät rullausta ja pakkaamista erinomaisesti.

Potkun salaisuus paljastuu

Kotipizzan kebabrulla sisältää kebablihan lisäksi pizzoista tuttua juustoa, banaanichiliä, salaattia, punasipulia ja kolmea eri kastiketta. Toisin kuin voisi kuvitella, keltainen banaanichili tuo rullan makumaailmaan tulisuuden sijaan hapokkuutta. Potku puolestaan on peräisin kastikkeista: rullan pohja sivellään kebabkastikkeella ja täytteisiin kuuluu valkosipulimajoneesin lisäksi myös hottikastike, jonka nimi kertoo mausta olennaisen.

”Rullan pilotointi ravintoloissa muutti muun muassa rullan pohjaa ja pakkausta”

Tosielämässä testattu maku

Kebabrulla pääsi ensimmäistä kertaa tarjolle tuotekehityskeittiön ulkopuolelle kesällä 2020, kun sitä pilotoitiin kuudessatoista Kotipizza-ravintolassa eri puolilla Suomea. Samalla kerättiin mielipiteitä sekä rullan valmistamisesta että makuelämyksestä. Palautetta kertyi paljon ja sen perusteella muutettiin muun muassa kebabrullan pohjaa ja pakkausta. Ennen pilotointia kebabrullasta tehtiin myös fokusryhmätutkimus, jossa selvitettiin neljän ikähaarukaltaan ja elämäntyyliltään erilaisen kohderyhmän suhtautumista uutuustuotteeseen.

Kotipizza-yrittäjät ja heidän henkilökuntansa ovat olleet tiiviisti mukana kebabrullan lanseerauksessa. Rullan valmistusohjeet ja tarjoileminen ravintolassa suunniteltiinkin yhteistyössä heidän kanssaan. Joko sinä olet löytänyt rullista oman suosikkisi?

Ota koppi ja rullaile!

Rullaperhe kasvamassa?

Kebab- ja seitanrulla ovat saaneet niin lämpimän vastaanoton, että tuotekehityksessämme suunnitellaan niiden kaveriksi kovaa kyytiä jo uusia herkullisia makuvaihtoehtoja. Pysykäähän kaverit kuulolla, kohta kuuluu rullarintamalta kuumia uutisia!

Lisää rapeaa sisältöä